top of page

Het ontstaan van Novi-Click

Bijgewerkt op: 25 jul. 2022

Leuk dat je wil lezen hoe Hulphondenschool Novi-Click is ontstaan. Ik (Maud) neem jou mee achter de schermen van Novi-Click en ga proberen een indruk te geven hoe het idee voor een Hulphondenschool is geboren en wat er de eerste maanden, tijdens de oprichting, allemaal bij is komen kijken.

Sanne Singer Het trieste bericht van Sanne haar overlijden kwam als een bom binnen op 1 januari. De begrafenis volgde en Frauke en ik reden samen, als oud collega's, richting het noordoosten. Tijdens onze autorit kregen we het over Sanne haar levenswerk, de Teamtraining in Nederland. Hoe moest het verder met de deelnemers van Hulphondenschool De CLiCK? Een hoop vragen kwamen bij ons naar boven.

Brainstormen Enkele dagen later belde Frauke mij op, De CLiCK liet haar niet los. Ze zat met de ideeën en plannen in haar hoofd om zelf een Hulphondenschool te starten. Hoe sta jij daarin? Moet ik t alleen opstarten en jou als zzp'er inhuren of gaan we het samen beginnen? Een hoop vragen die door de telefoon over en weer werden gesteld. Zo ontstonden de eerste plannen voor een nieuwe hulphondenschool.

Onderneming opstarten

Na een nachtje slapen was de conclusie we gaan het samen doen. We namen contact op met een ondernemerscoach die ons de eerste opdracht gaf. Het is belangrijk om een stevig fundament te gaan bouwen, het opstarten van een bedrijf is immers net als de band met je hulphond, als de fundering instabiel is kan het huis nooit stevig staan. We begonnen aan het businessplan, kozen een rechtsvorm en gingen brainstormen over een naam. Bij alle stappen hebben zowel Frauke als ik alle steun gekregen van onze naaste, wij zijn hun erg dankbaar voor alle inspiratie en het vertrouwen wat zij ons hebben gegeven.

Naam bedenken De naam Novi-Click staat voor nieuwe click. Een nieuwe klik tussen deelnemer en hond. Toen kwam het ontwerpen van een logo, na vele schetsen (zie foto) zijn wij trots op het logo wat nu onder andere boven aan de site staat. Hierin is onze visie terug te vinden, het staat voor verbondenheid tussen deelnemer, hond en instructeur. Door te werken vanuit deze driehoeksverhouding ontstaat er een relatie met wederzijds respect en vertrouwen. Doormiddel van deze driehoeksverhouding kom je samen tot een stabiele basis, die resulteert in een goede samenwerking. De kleuren geel en blauw zijn de officiële hulphondenkleuren. De plannen werden steeds concreter.

Communicatie/ whatsapp Gezien Frauke en mijn agenda wisselend gevuld zijn en we zelden op hetzelfde moment "vrij" zijn, hebben we elkaar veel whatsapp berichten gestuurd. Dit was praktischer dan bellen en we konden alles makkelijk teruglezen.


Op 25 januari stuur ik Frauke een berichtje: Novi-Click voelt voor mij als een confetti doosje met een strik eromheen. En ik kan niet wachten tot we die strik eraf kunnen halen en alle confetti snippers de wereld in mogen blazen 🥳. Naast de getypte berichtjes hebben Frauke en ik ook veel spraakberichten uitgewisseld tijdens de voorbereidingen (en nog steeds). Soms 10 minuten durende berichten om elkaar "even" op een hoogte te houden van de stand van zaken. Om elkaar even te laten weten hoe blij we zijn met de gemaakte stappen, momenten waarop we tegen elkaar zeiden "konden we dit Sanne nog maar vertellen" en af en toe berichten bij waarin we baalden, voor ons gevoel ging het niet snel genoeg.... Maar ja goed werk heeft tijd nodig. En die tijd hebben we afgelopen maanden genomen om ervoor te zorgen dat we goed van start kunnen gaan.

Kamer van koophandel Vrijdag 28 januari half 10, ik sta nog in de sportschool en open whatsapp. Een berichtje van Frauke "Gelukt! Om 11.40uur KVK Breda! Vandaag 🥳". Snel naar huis, douchen, documenten pakken en op naar Breda. Op de heenweg hebben we telefonisch overleg over hoe en wat de vervolgstappen zijn. Maar eerst samen tekenen voor ons nieuwe bedrijf. Dit officiële moment moet natuurlijk vast gelegd worden en een vriendelijke voorbijganger maakt een foto van ons voor het gebouw van de Kamer van Koophandel. Hulphondenschool Novi-Click is officieel.

Met de confetti de wereld in

Zo blij als een lammetje vertellen we het collega's, vrienden en familie, iedereen is razend enthousiast. Enkele deelnemers van de Click worden gebeld, ontroerende gesprekken, tranen van blijdschap, opluchting en geluk. Dit is de spirit, dit is de motivatie dit zijn de momenten waar we het allemaal voor doen. Team De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van gesprekken met verzekeraars en we hebben alle voorbereidingen getroffen die nodig waren om de ADI accreditatie te krijgen (wat overigens gelukt is).


Aangezien Frauke en ik ons vooral op het lesgeven zullen gaan focussen, zijn wij erg blij met de administratieve ondersteuning van Marco en Ellen. Zij zullen het verwerken van de mail, telefoon en contacten met verzekeraars op zich nemen. We hebben ons eerste online teamoverleg gehad en zijn razend enthousiast om met een topteam aan de slag te gaan. We hebben een gezamenlijke online werkomgeving gerealiseerd voor het team en zijn op dit moment bezig met het (her-)schrijven van teksten en lesmateriaal.

En nu...?

De eerste positieve gesprekken met zorgverzekeraars zijn gevoerd, contracten zijn in de maak. Zodra we definitief groen ligt hebben zullen de eerste nazorg bezoeken worden ingepland.

Comments


bottom of page