top of page

Zomer Tips

Bijgewerkt op: 25 jul. 2022


De temperatuur heeft dit jaar alweer enkele records verbroken. Voor sommige mensen is dit schakelen maar voor de honden helemaal. Om het voor je hond zo aangenaam mogelijk te maken hebben we enkele tips op een rijtje gezet.


  1. Pas je wandeltijden aan Om het voor je hond zo comfortabel mogelijk te maken is het slim om je wandeltijden aan te passen. Loop vroeg in de ochtend of later in de avond wanneer het wat koeler is.

  2. Zomercoupe Heeft jouw trouwe maatje een dik haarkleed? Verwen hem dan met een bezoekje aan de trimmer of borstel zelf de ondervacht eruit. Hierdoor houdt je hond minder warmte vast.

  3. Teken Chemische tekenbanden zijn efficiënter denk bijvoorbeeld aan serestobanden. Belangrijk is dat je deze vooraf niet ontsmet.

  4. Zorg voor verkoeling Zorg dat je hond de mogelijkheid heeft om af te koelen. Je kunt gebruikmaken van een koelmat, verkrijgbaar bij Natuurlijk voor Uw hond. Of zet een (zwem)badje in de tuin. Let op blauwalg als je je hond in natuurwater laat zwemmen. Belangrijk is ook dat je hond optijd stopt met zwemmen. Zwemmen is inspannend voor je hond waardoor ze het juist warmer krijgt. Een dagje naar het strand is ook een verkoelende oplossing, echter kan het zoute water gevoeligheid geven in de oren en vacht. Spoel je hond na het zwemmen in zout water af met zoetwater. Let op de schelpen en oesters op het strand zijn scherp voor de voetzolen, check deze na je wandeling op beschadigingen.

  5. Let op de temperatuur van het asfalt Asfalt houdt warmte vast. Wil je weten of het te warm is voor je hond om te wandelen? Kijk of je je vlakke hand 5 seconden op het asfalt kunt houden, is dit te warm kies dan een koelere wandelplek.

  6. Laat je hond nooit achter in de auto De temperatuur in een auto stijgt vele malen sneller dan buiten. Elk jaar overlijden er honden door oververhitting.

  7. Pas je wandeltempo aan Zorg dat je hond niet in draf of galop mee hoeft te lopen maar laat hem rustig lopend naast je mee wandelen.

  8. Acclimatiseren Hulphonden lopen de winkel in en uit, doordat het in winkels vaak koeler is krijgt de hond continu te maken met temperatuur wisselingen. Probeer deze zo minimaal mogelijk te houden door in de schaduw te blijven.

  9. Reizen? Neem je je hond mee op vakantie naar het buitenland zorg dat de rabiës enting geldig is. Ontworm je hond op de juiste momenten voor hartworm en zandvliegjes.

  10. Oververhitting? Koel in de liezen en onderkant buik. Maak de rug NIET nat, dit zorgt dat de warmte niet weg kan. Raadpleeg een dierenarts.


bottom of page