top of page
Het team van NOVI-CLICK

EVEN VOORSTELLEN

Het team van Hulphondenschool Novi-Click bestaat uit 1 fulltime instructeur, 2 parttime kantoormedewerkers en 2 freelance instructeurs. Hieronder stellen we ons graag aan jullie voor.

FRAUKE KNEEPKENS

INSTRUCTEUR / VENNOOT

Mijn naam is Frauke Kneepkens. Als kind voelde ik al grote verbinding met dieren. Kenmerkend was dan ook dat ik in het bijzonder geboeid raakte in motivaties van gedrag. Vanaf 1998 ben ik gaan samenwerken met Mensen & Honden. Ruim 3 jaar heb ik lesgegeven bij Kynologenclub Zeeland, waar ik destijds met mijn eerste hond Asha op landelijk niveau trainingen volgde. Interesse groeide om steeds meer te willen weten over hoe ik kennis en inzichten kon overdragen bij de mens.

Frauke Kneepkens - Intsructeur

“Ik ben trots en dankbaar een schakel te mogen vormen in de teamtraining van mens en hulphond!”

Opleiding, verbreden en verdiepen

Na het afronden van mijn MBO-opleiding Sociaal Pedagogisch Werk heb ik 5 jaar werkervaring in de zorgsector opgedaan. Dat werkveld voelde nog incompleet. In 2003 heb ik besloten mijn hobby onder de vlag van het Martin Gaus Gedragscentrum in Lelystad te professionaliseren. Ik heb een HBO-opleiding gevolgd tot Kynologisch Gedragstherapeute. Alle instructeur certificaten zijn behaald. Aansluitend ben ik 2½ jaar als trainster werkzaam geweest bij de Martin Gaus Geleide- & Hulphondenschool. Later heb ik deze functie kunnen uitbouwen tot begeleiding in het proces van ‘aflevering’ van een hond bij een ‘klant’ met een visuele beperking. Tevens leidde Helly Gaus mij gedurende een half jaar intern op tot trainster in het (her)opvoeden van honden met ongewenst gedrag.

Hulphondenschool ‘De Click’
10 jaar lang heb ik als vaste instructeur bij Hulphondenschool ‘De CLiCK’ gewerkt. Mensen met een motorische en/of psychische beperking namen deel aan de opleiding waarin zij leerden hun hond op te leiden tot officiële hulphond. Ik heb jarenlang ervaringen opgedaan tijdens de intensieve samenwerking met Sanne Singer die de grondlegger in Nederland is van de zogenaamde teamtraining.

Door de kennis d.m.v. deze unieke methodiek overdraagbaar te maken valt alles samen. Hier heb ik bijzondere processen tussen mensen en honden zien ontstaan. Samenwerking gebaseerd op wederzijds respect blijft mij raken.

 

Zelfstandig ondernemer
In 2016 heb ik mijn eigen hondenschool opgestart, waarbij mijn specialiteit ligt in de privébegeleiding van hondeneigenaren. Daarnaast heb ik ook verschillende teams voor ‘Hulphondenschool voor autisme’ mogen begeleiden. Als ZZP-er ben ik tevens tot en met 2021 verbonden gebleven aan hulphondenschool De Click.

In ditzelfde jaar ben ik samen met mijn partner een natuurlijke voedingswinkel gestart voor honden en katten. Mijn ervaring is dat voeding een belangrijke rol speelt bij het opgroeien, opvoeden en onderhouden van een gezonde, blije hond. Ook bieden wij verantwoord kauw- en spelmateriaal, veilig vervoer van de hond en andere benodigdheden voor de training aan. Een mooie combinatie van maatwerk en specialisme. 

In 2022 heb ik de stap gezet om samen met Maud Kokken hulphondenschool Novi-Click op te starten. Een samenvoeging van puzzelstukken die het plaatje compleet maakt.

Frauke

MAUD KOKKEN

FREELANCE INSTRUCTEUR

Ik ben Maud Kokken, geboren in 1996 en woonachtig in Brabant. Ik ben opgegroeid op een boerderij met koeien, konijnen en diverse grote en kleine huisdieren. De passie voor honden is mij met de paplepel ingegoten. Van huis uit hebben we altijd Berner Sennen honden gehad en mijn eerste vakantiebaantje was in een hondenpension. Tijdens mijn stage bij de Ark van Noah zag ik met eigen ogen wat dieren in de gezondheidszorg losmaken bij (dementerende) ouderen. Ik vond dit prachtig om te ervaren en wist dat ik hier in mijn werk iets mee wilde gaan doen.

Maud Kokken - Instructeur

“Ik vind het lesgeven aan een team onwijs mooi en dankbaar werk. Ik kijk ernaar uit dat we met Novi-Click veel teams mogen gaan begeleiden!”

Hoe het balletje ging rollen

Op mijn middelbare school heb ik in 2012 een eindwerkstuk gemaakt over hulphonden. Ik kwam in contact met een deelnemer van Hulphondenschool de Click en zo is het balletje gaan rollen. Na een jaar gewerkt te hebben bij KNGF Geleidehonden, heb ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur afgerond aan de Martin Gaus Academy. In 2016 heb ik mijn eigen hondenschool Dogs&zo opgestart.

Hulphondenschool ‘De Click’
In 2017 ben ik als freelance instructeur aan de slag gegaan bij Hulphondenschool ‘De CLiCK’. Hier heb ik veel mogen leren van de expertise van Sanne Singer, de grondlegger van de teamtraining. Zij was mijn grote inspirator tijdens het opstarten van mijn hondenschool. En toen in 2022, precies 10 jaar nadat ik mijn eerste werkstuk schreef over hulphonden, heb ik de stap gezet om samen met mijn gemotiveerde en getalenteerde (oud) collega Frauke Kneepkens van start te gaan met Hulphondenschool Novi-Click.

Mensen helpen
Het zien groeien van de teams tijdens het proces in de teamtraining geeft mij energie. De motivatie die deelnemers hebben en de afwisseling in mijn beroep maakt dat ik de mooiste baan heb. Geen les is hetzelfde, serieuze gesprekken komen aan bod, maar er is zeker ook ruimte voor humor en luchtige (leer)momenten. Het geeft mij voldoening dat ik mensen kan helpen en zie dat hun wereld letterlijk weer een stukje groter wordt door de hulp van hun trouwe viervoeter.

Sinds 2021 ben ik ook als freelance instructeur bij Kynologisch Instituut vanuit ‘t Hart aan het werk, waar ik mensen met hun psychosociale hulphond begeleid.

Op 31 december 2023 ben ik als vennoot van Novi-Click gestopt. Ik ga me verder richten op mijn eigen hondenschool en zal als freelance instructeur verbonden blijven aan Novi-Click. 

Maud

ELLEN MEIJER

SECRETARIAAT MEDEWERKSTER

Als secretariaatsmedewerker heb ik ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven, variërend van agentschappen in grondstoffen, een enveloppenfabriek en een hoveniersbedrijf. De laatste jaren ben ik werkzaam geweest bij Hulphondenschool de CLiCK. Hierdoor is het bruggetje snel gelegd met zowel Frauke als Maud. Ik hoefde niet lang na te denken over hun vraag om vanaf de start te helpen bij Hulphondenschool Novi-Click.

Ellen Meijer - Secretariaat

“Samen maken we het verschil!”

In mijn vrije tijd zing ik bij een koor, dat is sinds jaar en dag op vrijdagavond en daarmee zing ik mijn weekend in, met na afloop veel gezelligheid. Ook ben ik erg betrokken bij het reilen en zeilen van de kerk en oecumene. Wonend in de Randstad zoeken we heel graag bos, strand en heide op. Dus als het mooi weer wordt gaan mijn partner en ik graag weg met de caravan, zowel in Nederland als verder weg. Nu wij opa en oma zijn geworden, zal dat er af en toe bij inschieten, maar het kleine mannetje maakt dat op elk gebied goed.

Ik zal Hulphondenschool Novi-Click op administratief en secretarieel gebied van harte ondersteunen. Hiermee probeer ik mijn steentje bij te dragen het team om zich volledig te kunnen richten op de teamtrainingswerkzaamheden van de deelnemers en honden.

Ellen

MARCO SCHOOT

KANTOORMEDEWERKER

Ik ben een geboren en getogen Deventernaar en zal mijn hele leven in Deventer blijven wonen. Ik woon samen met mijn vrouw Martine en wij hebben beiden een fysieke beperking. In 2010 hebben wij onze eerste duo hulphond Bailey opgeleid bij Hulphondenschool de CLiCK en in 2018 heeft hij het stokje kunnen overdragen aan onze volgende duo hulphond Siyah.

Marco Schoot

“Je leeft maar één keer en geen mens weet hoelang, dus geniet ervan!”.

Ik hou ervan om lekker te leven en ik heb dan ook het volgende motto: “Je leeft maar één keer en geen mens weet hoelang, dus geniet ervan!”. Mijn motto sluit dan ook aan bij mijn manier van leven. In ons huis staan geen geraniums en ik ga er dan ook graag op uit met onze hond(en); bezoek graag familie/vrienden; ga graag een avondje de kroeg in of naar een concert; ben gek op een tentfeest of de Zwarte Cross en ga met mijn roodgele hart graag naar de voetbal in het mooiste en gezelligste stadion van Nederland ;-).

Na het volgen van de opleidingen MAVO, MIO en de MEAO-ba heb ik 9 maanden thuis gezeten zonder werk. Na meerdere sollicitaties ben ik destijds aangenomen bij de GLTO alwaar ik 12 jaar lang met veel plezier gewerkt heb als financieel administrateur. In verband met een fusie ben ik werkloos geraakt en heb ik een jaar thuis gezeten.

Vervolgens heb ik een nieuwe baan gevonden als officemanager bij Hulphondenschool de CLiCK. Ook hier heb ik met veel plezier ruim 10,5 jaar gewerkt. Helaas ging het de laatste jaren op zakelijk gebied niet zo goed en kostte mij dit teveel energie, waardoor ik voor mezelf heb moeten kiezen en ontslag genomen heb.

Toen het initiatief Novi-Click van Frauke en Maud mij ten gehore kwam, heb ik meteen aangeboden hierbij te willen helpen met mijn ervaring die ik opgedaan heb. Een frisse nieuwe start met een nieuwe organisatie en nieuwe eigenaren geeft mij weer veel nieuwe energie. Ik vind het dan ook super, dat Novi-Click mij de kans geeft ondersteuning te bieden vanuit kantoor en ik hoop nog veel teams vanuit kantoor te mogen helpen.

Marco

MARIJN SINGER

FREELANCE INSTRUCTEUR

Ik ben opgegroeid bij mijn ouders, met m’n broer en onze hond. Dat we een hond hadden vond ik niet bijzonder, dat was gewoon zo. Terugkijkend is dat denk ik heel belangrijk geweest voor hoe ik gevormd ben.

De hond opvoeden deden mijn ouders elk op hun eigen manier, mijn broer en ik hadden die verantwoordelijkheid niet en deden hoe het ons het beste uitkwam.

Marijn Singer

Van onze honden herinner ik mij vooral Bruun, een bange hond die in de eerste 9 maanden van haar bestaan op een boerderij nauwelijks was aangeraakt en ineens bij ons kwam. Daar heb ik toen ook niet bij stil gestaan, wij hadden gewoon een angstige hond…

Mijn eerste fotorolletje dat ik op vakantie zelf kon volschieten stond vol met 35 foto’s van Bruun op de gekste plekken en nog 1 foto zonder de hond.

Pas op mijn dertigste vond ik dat mijn leven zo was ingericht dat ik verantwoord een hond kon nemen. Met behulp van een Martin Gaus hondenschool, en vooral met hulp van mijn zus Sanne Singer leerde ik Bordercollie Spike allerlei trucs die we met straattheater konden uitvoeren. Het was een fantastische leerschool.

Pas vanaf dat ik ging werken/trainen/opvoeden met mijn eigen hond realiseerde ik me wat onze hond voor mij in mijn jeugd heeft betekend. Hoe (on)voorwaardelijk is liefde? Kan je je hond zien zoals hij is? Wat is er nodig voor samenwerking en vertrouwen? Hoe ga je om met angsten? Wat is het nut van consequent zijn en wat gebeurt er als je dat niet bent, of wanneer een ander jouw consequent zijn bemoeilijkt.

Vragen die ik me nog steeds stel en waarvan ik de antwoorden keer op keer kan aanscherpen. Het is een zoektocht waarin veel moois is te vinden.

Ik heb bijna 20 jaar van mijn werkende leven lesgegeven in circus en theater, aan kinderen en volwassenen, met en zonder beperking.

Daarna heb ik van 2014 t/m 2021 gewerkt bij hulphondenschool de CLiCK. Een heerlijke samenwerking met prachtige mensen, honden en last but not least: een heerlijk team.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt met kinderen op een basisschool waar zij voor een groot deel zelf bepalen wat ze willen leren.

 

De rode draad in al mijn activiteiten is volgens mij geweest om anderen (zelf)vertrouwen te geven, handvatten te bieden om zelfstandig verder te kunnen (leren) en om samen successen te ervaren. Er is weinig zo mooi als het zien vallen van een kwartje en de sprong die daarna gemaakt wordt.

Ik vind het fantastisch om met (een deel van) ons oude CLiCK team weer te kunnen samenwerken. Het is een eer en ik ben er dankbaar voor. Zoals ik ook dankbaar ben dat Frauke en Maud, samen met hun team de teamtrainingsmethode in leven hebben gehouden. 

Het zal wel anders zijn dan het was en dat moet ook. Het wordt dus ook weer wennen, maar ik kijk ernaar uit!

Marijn
Opleiding hulphond

DE OPLEIDING

Hulphondenschool Novi-Click begeleidt deelnemers bij het opleiden van hun hulphond. Jij volgt als deelnemer de opleiding, samen met je door ons geplaatste of goedgekeurde hond.

bottom of page